Noticias

lunes 6 may. 2024

Activitat Formativa: "Packaging reciclado y reciclable ¿Estamos preparados?"

Activitat Formativa: Packaging reciclado y reciclable ¿Estamos preparados?, organitzada per l'Associació Catalana de Científics i Tecnòlegs del Aliments.

El uso de material reciclado y reciclable en el material de envasado es una realidad en ascenso en los productos alimentarios, lo que puede generar nuevos peligros potenciales en los productos que contienen ¿Estamos preparados? ¿Es todo en realidad reciclado/reciclable?

Dia: Dilluns 6 de maig de 2024

Hora: De 18.30h a 20.00h

Ponent: Fernando Pita Castro, auditor en estàndards de seguretat alimentària IFS, BRCGS i BRCGS packaging i auditor en estàndard ISO 22000 i benestar animal.

Format: Virtual (Teams)

Inscripcions aquí.
Trobareu més informació al web www.associacioCTA.com.

  Leer más
jueves 22 feb. 2024

Les resistències antimicrobianes i la seva vigilància en aigües i aliments

Dijous, 22 de febrer

de 13:00 a 14:30 h

Sala d’actes Edifici Salvany

Roc Boronat, 81-95. 08005 Barcelona

 

  Leer más
jueves 25 may. 2023

3er Congrés d'AVHIC: 30 ANYS AMB LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA

Ens complau informar-vos que ja estem treballant en l’organització del 3er Congrés de l’AVHIC, que coincideix amb els 30 anys de la seva fundació, el proper 25 de maig.
 
El Congrés se celebrarà a l’Hotel Alimara (c/ Berruguete 126 – Barcelona) i ens agradaria molt que ens retrobéssim per compartir experiències i coneixements.
 
Podeu descarregar-vos el PROGRAMA i inscriure-us gratuïtament en aquest FORMULARI.
 
Us agraïm per endavant la vostra participació per seguir treballant per la seguretat alimentària al nostre país.

  Leer más
jueves 24 mar. 2022

AVHIC, premi VETS 2021 a la Seguretat Alimentària

El dimarts 22 de març es van entregar a l'Auditori AXA de Barcelona els Premis VETS 2021, que organitza el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, una cerimònia on AVHIC va ser guardonada amb el premi a la Seguretat Alimentària. 

Aquest premi és el reconeixement a gairebé 30 anys de la nostra associació dedicada a la seguretat alimentària. AVHIC, fundada l’any 1993 per un grup de veterinaris, actualment aglutina uns 200 membres de diferents titulacions que treballem en els àmbits de la higiene i tecnologia alimentàries i la salut pública. 

Des d'aquí volem agrair a tots els presidents, així com a tots els antics membres de la junta i socis, el temps que heu dedicat i dediqueu a l'associació.

També al Col·legi de Veterinaris de Barcelona i al Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya per tot el seu suport tots aquests anys. No volem oblidar tampoc l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, per la seva col·laboració.

L'any vinent farem 30 anys i, de ben segur, ho celebrarem com ens agrada fer-ho, i com així ho vam fer als nostres 20 i als 25 anys, amb una jornada sobre qualitat i seguretat alimentària. 

Us hi esperem a tots.

Enhorabona!

  Leer más
martes 23 nov. 2021

XIX.2 WORKSHOP "MÉTODOS RÁPIDOS Y AUTOMATIZACIÓN EN MICROBIOLOGÍA ALIMENTARIA" (MRAMA)

Jornades organitzades per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que tindran lloc a Cerdanyola del Vallès del 23 al 26 de novembre de 2021.

Més informació i contacte: marta.capellas@uab.cat i josep.yuste@uab.cat 

Destinado a: directores y técnicos de industrias, consultorías y laboratorios agroalimentarios, y de otros sectores (microbiológico, biotecnológico, clínico, farmacéutico, cosmético, químico, medioambiental, etc.); inspectores y demás personal de la administración; estudiantes de grado y postgrado, personal técnico y profesores universitarios; personal de otros centros de investigación; etc.

Ponentes y ponencias:

 • Dr. José Juan Rodríguez Jerez (UAB): Visión general de los métodos rápidos y miniaturizados, y la automatización en microbiología
 • Dr. Armand Sánchez Bonastre (UAB): La polymerase chain reaction (PCR) y la secuenciación genómica masiva aplicadas a la seguridad alimentaria
 • Dra. Nathalie Gnanou Besse (ANSES): El problema de la detección y la enumeración de recuentos bajos en alimentos: los ejemplos de Listeria monocytogenes y Cronobacter spp.
 • Sr. Juan F. Romo Valerga (Grupo Ubago): Salmón ahumado y Listeria monocytogenes, "enemigos íntimos"
 • Garantía de inocuidad y minimización del deterioro. Comidas preparadas y restauración colectiva:
  • Sra. Cristina Díez Fernández (Grupo Empresarial Palacios Alimentación)
  • Sr. Xavier González Morales (Casa Mas Alimentación)
  • Sra. Àngels Garcia Pascual (La Sirena Alimentación Congelada)
  • Sr. Àngel Rojas Soler (Productos Alimenticios Frescos-Grupo Gallo)
  • Sra. Anna Higuera García (SERHS Food Area)
 • Dr. Daniel Ramón Vidal (ADM Biopolis): Modulando nuestro microbioma: una nueva manera de mejorar nuestra salud
 • Dra. Montserrat Llagostera Casas (UAB): Bacteriófagos: un nuevo tipo de productos para mejorar la seguridad alimentaria


Sesiones prácticas en laboratorio durante 3 días
:

 • preparación de muestras y siembra
 • métodos de recuento rápido
 • control ambiental
 • medios de cultivo cromogénicos
 • miniaturización
 • galerías de identificación
 • métodos basados en ATP – bioluminiscencia, colorimetría, otros
 • métodos de detección inmunológica (ELFA, aglutinación del látex, inmunodifusión lateral, inmunoprecipitación)
 • métodos de detección molecular (alternativos a la PCR)


Talleres
:

 • La cultura de la inocuidad alimentaria como elemento fundamental para los SGIA (Intertek Ibérica Spain)
 • ¿Peligros microbiológicos en los sistemas APPCC? ¡Por fin, identifícalos correctamente en tu empresa! (Imagining Management Systems)
 • Uso de los recursos para microbiología predictiva disponibles en internet (Agència de Salut Pública de Barcelona)


Y también
:

 • 2 mesas redondas (Garantía de inocuidad y minimización del deterioro / Instrumentación, tendencias del mercado mundial, otros temas de actualidad)
 • Exhibiciones a cargo de 8 empresas de microbiología: Comercial Hospitalaria Grupo-3Eurofins Food División EspañaIllumina Productos EspañaKersia IbéricaLGC StandardsMicroPlanet LaboratoriosSysmex EspañaThermo Fisher Diagnostics
  Leer más
jueves 22 jul. 2021

AVHIC renova el conveni de col·laboració amb el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya

Després de molts i bons anys de col·laboració amb el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, estem molt contents d'anunciar-vos que hem renovat el conveni de col·laboració. Això permetrà, com ha succeït fins ara, que tots els col·legiats veterinaris de Catalunya puguin accedir a les activitats que proposa AVHIC en unes condicions preferents, i seguir col·laborant amb els diferents col·legis per ampliar l'oferta formativa tant per als nostres associats com per als seus membres.

  Leer más
viernes 9 jul. 2021

AVHIC signa un conveni de col·laboració amb l’Associació Catalana de Científics i Tecnòlegs dels Aliments (ACCTA)

Amb la voluntat d'ampliar l'oferta de formació entre els nostres associats, us informem que a AVHIC hem signat, aquest mes de juliol, un conveni de col·laboració amb l’ACCTA. Així doncs, us farem arribar les activitats d’aquesta associació que s’adeqüin als nostres objectius formatius i/o que us puguin resultar d’interès. Gràcies a aquest conveni, els socis d’AVHIC tindreu accés als programes formatius i les activitats que imparteixi l’ACCTA en unes condicions econòmiques preferencials.
Igualment, els associats de l’ACCTA també rebran informació de les activitats que organitzem des d’AVHIC i podran participar-hi en unes condicions econòmiques preferencials.

  Leer más
lunes 7 jun. 2021

Fòrum BSA 2021

Després d’aquest any tan especial i en el que ens hem hagut d’enfrontar a situacions desconegudes tenim ganes de retrobar-nos de nou per compartir experiències i aprenentatges en la tercera edició del Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària. Aquesta edició, igual que l’anterior, serà online.

Seguim en una situació de no-normalitat a la qual la indústria alimentària s’ha adaptat per tal de poder seguir assortint de productes el mercat.

S’ha hagut de fer front a un context desconegut que ha suposat un desafiament a l’hora de disposar de fonts d’informació fiables que permetessin definir les millors estratègies, ha provocat la incorporació de noves formes de treball, la utilització de noves tecnologies... ha afectat la indústria en tots els seus vessants. I molts d’aquests aspectes han vingut per quedar-se.

I sota aquesta premissa hem definit el programa de la tercera edició del Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària (BSA) que està impulsat, igual que en les edicions anteriors, pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) i les empreses Bioser i ITRAM Higiene.

No et perdis aquesta sessió virtual del BSA.

Comitè organitzador

Més informació i inscripcions: https://forumbsa.com/ 

  Leer más
lunes 7 jun. 2021

Jornada: "Malbaratament i prevencions legals en la cadena alimentària"

El Fòrum QSA de Normes Alimentàries de l'Escola organitza una nova jornada virtual titulada "Malbaratament i prevencions legals en la cadena alimentària", on diversos experts tractaran la legislació existent per reduir el malbaratament i potenciar la sostenibilitat a les indústries alimentàries i el consum responsable a la població.

 

La sessió es celebrarà el dilluns 7 de juny, a les 17:30 h. Cal inscriure's per assistir en línia.

 

  Leer más
miércoles 12 may. 2021

Introducció al RD 1086/2020. Jornada tècnica en línia

Introducció al RD 1086/2020. Normes d’higiene més flexibles per als petits establiments que elaborem productes d’origen animal.

Jornada tècnica en línia. Dimecres 12 de maig de 2021

La jornada es gratuïta, us podeu inscriure a través de l’enllaç: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt

  Leer más
martes 9 mar. 2021

Acte de presentació de l'estudi «La dona a la indústria alimentària a Catalunya»

El proper 9 de març tindrà lloc l'acte de presentació de l'estudi «La dona a la indústria alimentària a Catalunya», que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) organitza en el marc de la commemoració del 8 de març – Dia Internacional de les Dones.

L'estudi, encarregat pel DARPA a la Universitat de Girona, descriu i analitza la situació de les dones a la indústria agroalimentària, i examina amb especial deteniment aspectes com ara el grau de feminització de la mà d'obra, les característiques de l'estructura social d'aquesta (edat, nivell educatiu, lloc de naixement), i la segregació horitzontal i vertical per sexe. Finalment, l'estudi presenta un seguit de recomanacions que permetrien avançar cap a la igualtat d'oportunitats en el sector. 

L'acte tindrà lloc el proper 9 de març, a les 16.30 h i es retransmetrà en directe de manera telemàtica. En cas que hi vulgueu assistir, us hi podeu inscriure enviant un correu electrònic a l'adreça nuria.recasens@gencat.cat abans del 8 de març a les 11 h.

  Leer más
domingo 7 jun. 2020

7 de junio, Día Mundial de la Seguridad Alimentaria

El día 7 de junio se celebra por segunda vez el Día Mundial de la Seguridad Alimentaria, impulsado por la FAO y la OMS. #Inocuidadalimentaria #WorldFoodSafetyDay

  Leer más
martes 5 may. 2020

Celebramos el Día mundial de la higiene de manos

La Organización Mundial de la Salud celebra el Día Mundial de la Higiene de las Manos, que contribuye a la lucha, entre otros, contra la propagación del Covid-19.

  Leer más
miércoles 11 mar. 2020

Posponemos todas las actividades presenciales programadas temporalmente y hasta nuevo aviso

El COVB pospone todas las actividades presenciales programadas en sus instalaciones por parte de entidades y empresas externas.

  Leer más
jueves 5 mar. 2020

Gratuidad en la cuota de socio para los jubilados y menores de 25 años

Aprobada en la última asamblea la propuesta de la junta sobre la gratuidad de la cuota de socio para los jubilados y menores de 25 años.

  Leer más
martes 22 oct. 2019

Nueva publicación Hygia para los socios de AVHIC

Si eres miembro de nuestra asociación, nos ofrecen la oportunidad de recibir en formato impreso y digital de forma gratuita, la nueva publicación Hygia.

  Leer más
lunes 14 oct. 2019

10 Razones para colegiarte

Queremos informarte de las principales razones para colegiarte y, de este modo, mejorar y profesionalizar la profesión veterinaria y asegurarnos de que los profesionales también se responsabilizan de sus derechos y deberes para con la ciudadanía y la salud pública.

  Leer más
viernes 14 jun. 2019

Premios VETS 2019

Si eres socio de AVHIC estás invitado a la celebración de estos premios organizados por el Colegio de Veterinarios de Barcelona.

  Leer más
miércoles 15 may. 2019

V Congreso Internacional de Calidad y Seguridad Alimentaria

La Asociación de Consultores y Formadores de España en Calidad y Seguridad Alimentaria (ACOFESAL) presenta el V Congreso Internacional de Calidad y Seguridad Alimentaria – ACOFESAL 2019, que se celebrará en el Campus Barcelona de la Universitat Internacional de Catalunya los días 19, 20 y 21 de junio.

 

  Leer más
viernes 22 feb. 2019

Con los alimentos, seguridad es salud

Una serie de 5 vídeos musicales divulgativos permite conocer las condiciones sanitarias necesarias para trabajar de forma segura.

  Leer más
viernes 26 oct. 2018

25 años con la seguridad alimentaria y el consumidor

Estamos organizando una jornada el viernes 26 de octubre para para celebrar los 25 años de AVHIC.

  Leer más
viernes 19 oct. 2018

I Congreso Nacional de Seguridad y Control Alimentario: Parasitología, Probióticos y Alergias

Se profundizará en el papel clave de los probióticos, así como el de los parásitos que podemos afectar a la microbiota instestinal.

  Leer más
miércoles 4 jul. 2018

XI Jornada de seguridad alimentaria y administrac local

Jornada para reflexionar y compartir experiencias sobre las nuevas formas de comercialización de alimentos y los retos que plantean a las administraciones responsables de la seguridad alimentaria.

  Leer más
jueves 7 jun. 2018

Semana de la Inocuidad de los Alimentos 2018

Como miembro de FEDALCYTA-Federación de Asociaciones de Ciencia y Tecnología de los Alimentos, nos complace anunciaros el programa de la Semana de la Inocuidad de los Alimentos - Food Safety Week 2018

  Leer más
lunes 4 jun. 2018

Atún seguro. Cómo evitar los problemas con la histamina

La Agència de Salut Pública de Barcelona ha recogido en una guía la importancia de la histamina como peligro en el atún, cómo se forma y qué hay que hacer para disminuir el riesgo durante la etapa de comercialización en el comercio minorista y en las preparaciones en el sector de la restauración.

  Leer más
lunes 28 may. 2018

III Congrés Català de la Cuina

Una oportunidad de análisis y reflexión sobre lo que se ha convertido en nuestra cocina durante los últimos 25 años y sobre cuál es la situación actual del mundo de la cocina a nivel profesional, social, cultural y turístico.

  Leer más
miércoles 7 jun. 2017

Apúntate a la jornada sobre el reto alimentario a nivel mundial y regional

El Campus de l’Alimentació i la Gastronomia de la Universitat de Girona (UdG) organiza un ciclo de ponencias en torno a diferentes temas clave para el sector de la alimentación y la gastronomía que creemos que te pueden interesar.

  Leer más
miércoles 3 may. 2017

¡Estrenamos web!

A parte de la evidente mejora estética, que hace que la web resulte más atractiva hemos hecho una web responsiva, que se adapta tanto al ordenador como a la tableta y al móvil.

  Leer más
miércoles 11 ene. 2017

X Jornada de seguridad alimentaria y administración local

La diputada delegada de Salud Pública y Consumo de la Diputación de Barcelona, señora Laura Martínez y el secretario de Salud Pública del Departamento de Salud de la Generalitat de Catalunya, señor Joan Guix, se complacen a invitaros a la Jornada.

  Leer más
domingo 1 ene. 2017

Síguenos en twitter

Ya nos puedes seguir en nuestra cuenta de twitter @avhic1993

  Leer más
miércoles 15 may. 2013

Píldoras formativas

Conscientes de la coyuntura económica actual, en AVHIC hemos hecho un importante esfuerzo para adaptarnos y facilitar una formación de calidad, con ponentes de reconocido prestigio en el sector, pero con una fórmula nueva. PROGRAMA

  Leer más
x